Sidhuvud_Mobilversion_Parad

funkisverksamhet

Arbetet med nycirkus skapar många olika ingångar för personer med olika begåvningar och inlärningssätt. Det finns en plats för alla oavsett språk, förutsättningar, funktionsnedsättningar, bakgrunder och intressen. Nycirkusen som konstform premierar det som är olika, det som skapar nytt och blir unikt.

Vi erbjuder fysisk träning med olika cirkusdiscipliner som är överraskande, rolig och utvecklande. Vår träningsform fokuserar på individen inte funktionshindret och stärker självförtroendet. Vårt mål med varje möte är att återerövra känslan av
JAG KAN.

" När jag mötte Jonas som var rullstolsbunden och skulle träna lindans skrattade han åt mej och sa  – Har du inte missat något? ”Vad menar du?” sa jag  ”Jag sitter ju i rullstol och kan inte gå på lina!”  ”Men du kan ju gå på ditt sätt med rätt stöd” sa jag. Och han gick på lina på sitt sätt och fick upplevelsen att jag kan!"

Under ca tio år har Magnus Jarlöv byggt upp och ansvarat för Cirkus Cirkörs verksamhet för funktionsnedsatta. Detta har skett i samarbete med bland annat deltagarnas dagverksamheter, särskolor, föräldrar, habiliteringscentrum, komuner  mfl. Han har även organiserat cirkusläger och cirkusveckor runt om i landet finansierat av Allmänna arvsfonden, Kulturrådet och företagsstipendier.

Under flera år var Magnus också drivande inom Clowner Utan Gränser där han jobbade med cirkusteknik som habilitering i Rangon (Burma) och Aman (Jordanien)

I ett projektsamarbete med Cirkus Cirkör och Trelleborgs habilitering fick han möta de flesta diagnoser där barn, ungdomar och personal medverkade. Resultatet blev så intressant att ett forskningsarbete inleddes. Här är en länk till deras fortsatta arbete.