Sidhuvud_Mobilversion_Parad

Pia jarlöv

- producenten som hellre tjuvkikar på publiken än själv står i rampljuset

Jag är producenten som aldrig vill stå i rampljuset. Jag vill hellre göra allt annat bakom kulisserna som att skapa förutsättningar för att ett evenemang kan ske. Jag är bra på det också, mycket bättre än på mycket annat faktiskt. Jag är livrädd för att själv behöva ställa mig på en scen, men jag älskar det magiska som händer i mötet mellan publiken och artisterna. Jag kan inte låta bli att tjuvtitta på publikens reaktioner under en föreställning. Alla är vi så olika och förväntningarna och förkunskaperna så olika. Även anledningen till att vi ens sitter i salongen är olika.

Kulturupplevelser är min passion och jag letar ständigt nya kickar. Men ändå är det ganska få kulturupplevelser som verkligen har fått mig knockad. Som den där vackra och sorgliga scenen ur en föreställning på Dansens Hus i Stockholm där Hon skyddar Honom från snöfallet med sitt paraply. Dom två följs åt till toner av stråkar och klockspel. Helt magiskt var det för mig, kanske dötrist för någon annan.

Det är det som är det fina med att uppleva någonting tillsammans med andra i en salong. Alla sitter vi där med olika referenser och personliga raster för sinnena som silar och tolkar upplevelsen för oss. Ibland känns det så laddat i mötet mellan scen och salong att jag vill tro att vi alla känner av samma nerv i det ögonblicket. Det är den känslan jag alltid vill återskapa. En upplevelse som berör alla sinnen.

Jag samlar på dessa fina upplevelser som pärlor och trär dom på ett halsband. Sedan kan jag plocka fram dom när som helst och värmas av en ögonblicks hisnande lycka. Det får mig att känna mig rik och tacksam över att få vara med och skapa förutsättningar till konstupplevelser som berör.

Genom åren har jag haft förmånen att haft längre anställningar på bland annat Stockholms Improvisationsteater, Rikskonserters turnéer och festivaler, Sveriges Radio, slagverksensemblen Kroumata och Cirkus Cirkör.  Dessa arbetsplatser har lärt mig massor av trix och knep för att arrangera och producera. Men de har framför allt lärt mig om olika konstnärliga genrer och jag känner en djup respekt för alla som vill skapa något unikt och personligt med sin konst. Dessa vill jag att publiken ska få möta i något sammanhang, någonstans, någon gång.

Hoppas vi ses i vimlet.

Mer om pia


Kontakta Pia

Det är under det personliga mötet det händer. Därför vill vi gärna träffa dig och berätta mer.
Om vad just du och ditt företag kan få nytta och glädje av Kulturbyrån Paradiso!